Ajattelin ottaa itselleni kirjoitushaasteen täksi vuodeksi. Kirjoitan joka kuukaudesta yhteenvetopostauksen, jossa kerron hieman mitä kuuluu, miten on mennyt ja mitä tapahtunut. Helmikuu on loppupuolella, mutta parempi myöhään kuin ei lainkaan. Tammikuu alkoi kahdella Euroopan kiertueen pelireissulla. Ensin Tukholmassa AIK turnauksessa 5.-7.1. ja sen jälkeen Helsingissä Ballmaster Openissa 10.-14.1. Kaksi hienoa kilpailua, vaikka tulostaso molemmissa nousikin tosi korkealle. Ensimmäiset muistot Tukholman kilpailusta ovat jo junnuvuosilta, kun teimme sinne junioriporukalla retkiä useampana vuonna. Terveiset Palermaan Timolle, joka niitä reissuja aikoinaan järjesti.

AIK on siitä mukava turnaus, että siellä on monia eri tapoja päästä finaaliin. Itse pääsin tänä vuonna semifinaaliin naisten gateawaysta, josta neljä parasta suoraan semifinaaliin pääsevien ulkopuolelta sai paikan. Semifinaalista en päässyt jatkoon, mutta sain paikan naisten B-finaaliin. Sunnuntaina pelattuun B-finaaliin löysin hyvän vireen päälle ja voitin sen! Vaikka kyseessä oli B-finaali, tuntui hienolta voittaa, sillä vastassa oli Ruotsin maajoukkueen pelaajista Ida Andersson ja Nina Flack, ammattilaisena keilaava Diana Zavjalova sekä kaksi nuorta haastajaa, Suomen Peppi Konsteri ja Ruotsin Amanda Gadd. B-finaalin voitosta sai palkinnoksi ihan mielettömän pokaalin. Joka päivä ei tällaisia kannujuhlia ole.

Heti seuraavalla viikolla keilattiin Ballmaster Open Helsingissä, ja menin jo keskiviikkona pelaamaan karsintaa. Onnistuin ensimmäisellä suorituksella ja keilasin tasoituksilla tuloksen 1404 (puhdas 1356). Siinä olikin jännittämistä, sillä edellisen viikonlopun tulosten perusteella näytti, että tuo tulos riittäisi helposti suoraan finaaliin. Keilasin karsintaa vielä kaksi kertaa uudestaan, mutta en saanut parannettua tulosta. Oikea finaaliraja nousi tulokseen 1408, mutta koska tein tuloksen erässä 7, pääsin finaaliin eristä 1-8, joiden 3 parasta finaalin ulkopuolelta pääsi jatkoon. Finaali alkoi lauantai-iltana kuuden sarjan pelillä, josta 24 pääsi jatkoon. Jäin niukasti ilman jatkopaikkaa, sillä olin vaikeuksissa suurimman osan pelistä.

Molemmissa kilpailuissa oli mukana paljon maailman kärkipelaajia muun muassa Malesiasta, Singaporesta ja Yhdysvalloista, joten tällaiset onnistumiset ovat hienoja, vaikka matkaa huipputasoon on vielä. Kilpailut osoittivat sen, että pystyn tekemään tulosta, mutta tasaisuutta suorittamisesta vielä puuttuu. En päässyt finaalissa lähellekään karsinnan tulosta enkä keksinyt vaadittavia ratkaisuja muutoksiin, joita rataolosuhteeseen tuli, kun sitä pelattiin useaan kertaan ja eri tavoin. Hienointa oli kuitenkin se, että pääsin heti vuoden alussa pelaamaan kovia pelejä. Näiden kilpailujen aikana huomasin myös, että harjoittelmani asiat ovat kehittyneet. Hyvä aloitus uudelle vuodelle.

Kahden viikon kisarupeaman jälkeen pääsin kotiin ja elämään normaalia arkea. Kun joulukuu meni toipuessa MM-reissusta ja viettäessä joulua ja uutta vuotta, tuntui ihanalta palalta takaisin tuttuihin rutiineihin, ympäristöön ja arkeen. Varsinkin urheiluakatemian yhteisiä oheistreenejä, pallojumppaa ja voimistelua, olin kaivannut. Ne tuovat monipuolisuutta harjoitteluun ja samalla tapaan muiden lajien urheilijoita. Kiitos Turun seudun urheiluakatemialle tästä mahdollisuudesta! Arki tuntuu koko ajan enemmän ja enemmän urheilijan arjelta.

Tammikuun lopulla pelattiin vielä kauden kolmas liigaviikonloppu Raisiossa. Onnistuimme ensimmäisenä päivänä joukkueena hyvin ja olimme kierroksen joukkue, mutta toisena päivänä olimme vaikeuksissa. Mukava viikonloppu, vaikka oman tekemiseni kanssa hieman tuskailinkin. Olemme runkosarjan kakkosena tällä hetkellä, kun jäljellä on vielä kaksi baker-pelitavan kierrosta eli yksi viikonloppu ennen finaalipelejä maaliskuussa. Liigafinaalit keilataan vasta huhtikuun viimeisenä viikonloppuna, joten liigakauden huipennusta saa vielä odotella.