Helmikuun piristys oli tietenkin vuoden ensimmäinen kilpailumatka lentäen. Syksyllä minua pyydettiin Espanjaan pelaamaan naisten liigaa, enkä tietenkään halunnut vastata kutsuun kieltävästi. Mahtavaa päästä pelaamaan erilaisia pelejä ulkomaille!

Espanjan liigassa keilaa kahdeksan joukkuetta ja yhdellä kierroksella pelataan yksi ottelu jokaista joukkuetta vastaan. Matsit pelataan kahtena päivänä, joten kierros kestää tavallaan koko viikonlopun kuten Suomen liigassakin. Joukkueessa keilaa neljä pelaajaa kerrallaan ja ottelussa kerätään pisteitä joukkuetuloksesta, parituloksesta sekä henkilökohtaisesta tuloksesta tiettyä vastustajan pelaajaa vastaan.

Lauantaina pelattiin kahdeksan sarjaa eli neljä matsia ja sunnuntaina kuusi sarjaa eli kolme matsia. Pelaajat keilaavat parettain eli kaksi pelaajaa samalla radalla. Näin pelit etenevät melko nopeasti verrattuna Suomen liigaan, jossa koko neljän hengen joukkue on samalla radalla, kun pelataan perinteisellä pelitavalla. Yhdessä matsissa keilataan kaksi sarjaa samaa joukkuetta vastaan niin, että toiseen sarjaan parit vaihtavat vastustajaa. Samassa matsissa keilataan siis vastustajan molempia pareja vastaan.

Lokakuussa oli ollut jo yksi kierros, mutta jätin sen väliin, koska se oli päällekkäin Raision ranking-osakilpailun kanssa. Helmikuun toisena viikonloppuna pääsin viimein mukaan. Seurana Espanjan Madridiin matkustivat Krista ja Peppi. En puhu juurikaan Espanjaa, mutta matka meni siitä huolimatta hyvin, kiitos hyvän matkaseuran ja muutaman englantia puhuvan pelikaverin. Me kaikki kolme edustamme joukkueita, jotka ovat kotoisin Torreviejasta. Peppi keilaa Euro Bowlingissa ja minä ja Krista puolestaan Ilicitanossa. Viimeinen kierros liigaa keilataan toukokuun alussa ja silloin pääsemme tutustumaan Torreviejaan, kun kierros keilataan siellä.

Tällä kertaa onnistuin pelaamaan hyvin ja joukkueemmekin menestyi, sillä johdamme liigaa ennen viimeistä kierrosta. Lämmin tunnelma ja mukavat ihmiset tekivät matkasta miellyttävän. Ehdimme sunnuntai-iltana jopa pyörähtää Madridin keskustassa pelien jälkeen. Hieman rennompi keilailumatka teki kyllä hyvää, sillä kahdella edellisellä kerralla Madridissa vietin aikaani vain keilahallilla ja hotellilla. Todellinen hyvän mielen reissu! 🙂