Keilaajat kovaan seuraan Puolassa

Eliisa Hiltunen ja Sanna Pasanen puolustavat maakunnan mainetta Wroclawissa.

Turun Sanomat

Suomen keilamaajoukkueen valmentaja Sami Konsteri on valinnut edustajat Suomen joukkueen edustamaan Suomea viikonloppuna Puolan World Games –keilaturnauksessa.

Naisten edustajina Wroclawissa käytävää huippukisaan ovat turkulainen Eliisa Hiltunen ja paimiolainen Sanna Pasanen . Mieskeilaajina ovat Suomen ainoa ammattilaiskeilaaja Osku Palermaa sekä Lahden Bay –seurassa heittävä Juhani Tonteri .

Hiltusella ja Pasasella kokemusta riittää ja yhteisharjoituksista on haettu kunnon kansainvälistä fiilistä.

– Olemme pystyneet harjoittelemaan naisten kanssa paljon yhdessä, kun maajoukkueryhmään kuuluvat seudulta myös Raision Heidi Manninen sekä pääkaupunkiseudulta Paimioon muuttanut Petra Eriksson, Konsteri toteaa.

Ryhmä on harjoitellut paljon Turun Kupittaalla, Raisiossa sekä Salon halleissa Hanhivaaran liikuntakeskuksessa ja Salohallissa. Myös Someron pieni keilarata on tullut tutuksi.

– Meillä on tiivis ryhmä, kun pienellä alueella on useampi keilaaja maajoukkueesta. Olemme saaneet soviteltua yhteisiä harjoitusaikoja ja siten pystyneet tsemppaamaan toinen toisamme, Pasanen iloitsee.

Hiltunen ja Pasanen lähtevät kisaan erilaisista lähtökohdista. Siinä missä Hiltunen on kilpaillut paljon, on Pasanen pitänyt taukoa alkukesän kisojen jälkeen.

– Minusta on tärkeää saada kilpailujen kautta tuntumaa keilaamiseen. Ainakin minulla se on parantanut peliä, Hiltunen lisää.

– Minulle tauko on tehnyt hyvää niin henkiselle kuin fyysisellekin vireelle, Pasanen toteaa.

Pasaselle Wroclawin halli on tuttu Euroopan tourin kisasta kahden vuoden takaa.

World Games -kisan säännöt ovat edellisistä kisoista muuttuneet. Nyt edustuskiintiöt ovat nousset yhdestä mies- ja naiskeilaajasta kahteen. Se tietää sitä, että huippukeilaajia kisassa on entistä enemmän.

– Mukana tulee olemaan myös tuttuja kokeneita huippukeilaajia, mutta suurin osa on uusia nuoria, joihin ei kansainvälisissä kilpailussa ole törmännyt. He tulevat kuitenkin USA:n ammattilaiskiertueelta, joten vastaan tulee todella kovaa seuraa, Hiltunen ja Pasanen tietävät

”Meillä on tiivis ryhmä, kun pienellä alueella on useampi keilaaja maajoukkueesta. Olemme saaneet soviteltua yhteisiä harjoitusaikoja ja siten pystyneet tsemppaamaan toinen toisamme.”

Sanna Pasanen

Eliisa Hiltunen, valmentaja Sami Konsteri ja Sanna Pasanen ovat tottuneet kiertämään maailman keilakisoja. He myös tiedostavat, että nyt vastassa on entistä kovempaa seuraa.